Over Anima Eterna brengt ... Zingende snaren: muziek voor strijkers van Rossini en Boccherini

26 sep
Belsele - Sint-Andreas- en Ghislenuskerk

Anima Eterna brengt ... Zingende snaren: muziek voor strijkers van Rossini en Boccherini

Atelier Anima Eterna in Belsele

maandag 26 september 2022 om 19:30 uur

Opnieuw komt Anima Eterna in de intieme en intense concertreeks Atelier Anima met een fijn concertprogramma naar de kerk van Belsele. Deze keer staan de strijkinstrumenten centraal. Kamermuziek gesneden op de leest van Anima, gebracht door vaste waarden uit het orkest. Telkens als vooruitblik op grotere orkestprojecten. De muzikanten vertellen je er graag alles over. Met de geur van verse houtkrullen en een hapje en drankje na afloop.

Programma

Giovanni Antonini is een van de vier nieuwe dirigenten die de komende seizoenen met Anima Eterna aan de slag gaat. Hij heeft een vraag, een zoektocht, een droom: hoe klonk het echte, historische belcanto van Rossini en Bellini? Zingt hun muziek misschien anders dan we vandaag gewend zijn? Die vraag draait voor hem niet alleen om de zangers – zoals je zou denken – maar ook om de instrumentisten. Kunnen ook de strijkers zingen zoals de operadiva’s van toen?

Geen beter oefenterrein dan de wervelende Sonata a quattro van Rossini. Geschreven toen Rossini nauwelijks twaalf was en toch al helemaal doordrenkt van de geest van het belcanto. In de zoetgevooisde kwintetten van Luigi Boccherini horen we dan weer het prille begin van wat later belcanto zou worden.

Gioachino Rossini: Sonata a quattro No. 6 in D major ‘La Tempesta’ (ca. 1804)

Luigi Boccherini: Quintetto op. 39 (1787)


Uitvoerders

Stefano Barneschi -1ste viool
Barbara Erdner - 2de viool
Chloé Parisot - altviool
Tine Van Parys - cello
James Munro - contrabas
Giovanni Antonini - artistiek leider


Anima Aeterna voert met de medewerking van Davidsfonds Belsele en Sint-Niklaas dit programma uit op maandag 26 september 2022 om 19u30 uur in de Sint-Andreas en Gislenuskerk in Belsele.
Na afloop kunt u napraten bij een hapje en een drankje (inbegrepen bij de inkomprijs).

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 16,00
Standaard € 20,00

Hoe reserveren voor dit concert?

Stuur een e-mail naar wim.knapen@telenet.be met vermelding van de naam en het aantal personen waarvoor je inschrijft. Je ontvangt dan een bericht met de betaalgegevens. Als lid van het Davidsfonds krijg je 20% korting en betaal je € 16 per inkomkaart (het standaardtarief is € 20). Ben je jonger dan 26 jaar? Dan betaal je € 7 per inkomkaart. Reserveren kan tot uiterlijk 21 september 2022.

Labels: MuziekActiviteitConcert