De Franse componist Maurice Ravel (1875-1937) werd 150 jaar geleden geboren en zou wereldberoemd worden met iconische werken zoals de Bolero en zijn Rapsodie espagnole. Musicoloog Guillaume De Grieve schreef zijn masterproef over de Spaanse invloeden in het oeuvre van Maurice Ravel. Hij neemt ons mee naar het Parijs van de belle époque en leert ons het veelzijdige werk van deze bijzondere componist kennen.
en pas in de tweede plaats intellectueel
Zo omschrijft Maurice Ravel (1875-1937) zelf zijn verhouding tot muziek. Deze Franse componist werd 150 jaar geleden geboren en zou wereldberoemd worden met iconische werken zoals de Bolero en zijn Rapsodie espagnole. Spaanse invloeden zijn in veel van zijn werken duidelijk te horen. Daarnaast vond Ravel ook inspiratie in de jazzmuziek, goed te horen in o.a. zijn pianoconcert in G. Musicoloog Guillaume De Grieve schreef zijn masterproef over de Spaanse invloeden in het oeuvre van Maurice Ravel. Hij neemt ons mee naar het Parijs van de belle époque en leert ons het veelzijdige werk van deze bijzondere componist kennen.
Guillaume De Grieve (°1997) studeerde musicologie aan de KU Leuven. Hij is momenteel copywriter bij Bozar en schrijft daarnaast ook bijdragen voor o.a. MA Festival, Lunalia en de Bijloke. Guillaume was ook enkele jaren betrokken bij de organisatie van de concertreeksen Atelier Anima in samenwerking met het Davidsfonds in de kerk van Belsele.
Op dinsdag 11 februari 2025 om 20 uur komt Guillaume De Grieve voor het Davidsfonds naar het parochiecentrum van Belsele voor een boeiende lezing over het leven en werk van Maurice Ravel, de componist die dit jaar gevierd en in de kijker gezet wordt. In de communicatie van Guillaume staat inspireren boven informeren, al kan het ene natuurlijke niet zonder het andere ... Alvast van harte welkom voor een avond waarop ook veel mooie muziek te horen zal zijn.