Over Geleid bezoek aan het stadhuis van Antwerpen

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

05 nov
Antwerpen - Stadhuis

Geleid bezoek aan het stadhuis van Antwerpen

Geleid bezoek aan het stadhuis van Antwerpen met stadsgids Jef De Langhe

VOLZET - GEEN INSCHRIJVING MEER MOGELIJK

zaterdag 5 november 2022 om 15:10 uur

Een paleis voor wereldburgers


Het impressionante Antwerpse stadhuis is samen met het Brabo-standbeeld een van de blikvangers op de Grote Markt. In 1999 werd het Antwerpse stadhuis opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is een van de eerste voorbeelden van de renaissance in de Lage Landen. Er valt dan ook heel wat te bewonderen aan én in het statige gebouw van ‘t stad. Denk maar aan de Renaissance voorgevel, prachtige zalen en tal van kunstwerken. 

Deze uitgebreide rondleiding (1.45u/105 minuten) start met de renaissance buitenzijde van het stadhuis van Antwerpen. Vervolgens bezoeken we de gerenoveerde gelijkvloerse verdieping waar onze gids ons leidt langs een audiovisuele opstelling over de geschiedenis en restauratie van dit indrukwekkende historisch gebouw. Tot slot verkennen we de mooiste verdieping, het vermaarde ‘Schoon Verdiep’, en maken we kennis met de monumentale pracht, de sociale en culturele betekenis en de huidige politieke functie van dit schitterende stadhuis, een groots paleis waarin de Antwerpenaren zich terecht trotse wereldburgers voelen.

We bezoeken het recent gerenoveerde stadhuis onder leiding van de ervaren en vertrouwde stadsgids Jef De Langhe. Een bijkomende troef voor een hernieuwde kennismaking met het stadhuis van Antwerpen!

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 5,00
Standaard € 8,00

Zaterdag 5 november 2022 om 15u10

samenkomst aan het standbeeld van Brabo op de Antwerpse Grote Markt

Davidsfondsleden 5 EUR, niet-leden 8 EUR
Toegang tot het stadhuis en gids inbegrepen

Vooraf inschrijven is noodzakelijk, uiterlijk op 31 oktober 2022

Labels: Architectuur1 sessieActiviteitEuropaBezoek met gids